Cisca Dresselhuys (1943, Leeuwarden) behoeft nauwelijks introductie: hoewel haar journalistieke loopbaan bij het dagblad Trouw begon, verwierf zij landelijke bekendheid als hoofdredactrice van het feministisch maandblad Opzij (1981-2008). In haar eerste pensioenjaren schreef zij onder meer het boek ‘Drukker dan ooit’ (2011), en maakt nu columns en interviews voor verschillende tijdschriften… en opnieuw Trouw.

Kom maar op met die prik!

Besloten is dat ouderen en zwakke, zieke of anderszins sneue mensen als eersten het coronavaccin krijgen. Dat is mooi. Reken maar dat ik, als oudere maar verder totaal niet sneue Nederlander, in galop naar de vaccinatieruimte ga, zo gauw dat kan.

Ik ben namelijk totaal niet bang, dat ik hiermee Bill Gates, George Soros of Hillary Clinton in de gelegenheid stel mij een chip in te spuiten, waardoor ik geheel afhankelijk van hen en hun snode plannen word. Ook houdt de gedachte dat ik hiermee de farmaceutische industrie aan grove winsten help (wat natuurlijk zo is) mij niet tegen. De bedoeling is namelijk dat ik door die prik weer gewoon overal heen mag en durf, dat ik niet langer als een schaduw van mezelf door het leven sluip om toch maar geen corona op te lopen. Daarvoor is deze prik het ultieme middel.

Stem des volks

Tot voor kort was vrijwel heel Nederland het met me eens, maar nu het vaccin er daadwerkelijk aankomt, schrikken heel veel mensen er toch voor terug. En dan hoor je bezoekers van de Albert Cuyp in Amsterdam – dé plaats bij uitstek waar de stem des volks wordt gehoord – zeggen dat ze het eerst nog eens even willen aanzien, want het ging allemaal wel erg snel (O ja? Het kon toch niet snel genoeg gaan?). En: hoe zit het met de bijwerkingen (Hé, daar hebben die vaccin-onderzoekers nou echt geen gedachte aan gewijd). En: waarom zouden we ons sowieso laten inenten, het gaat toch maar om een gewoon griepje? (Hebben ze de beelden van de IC’s nooit gezien?).

Het kabinet maakt zich inmiddels dus grote zorgen hoe men het volk moet overhalen om de coronaprik te gaan halen.

Biblebelt

Ik heb een idee: gebruik de dinsdagse persconferentie om te laten zien hoe het hele kabinet onder aanvoering van Rutte en De Jonge zich laat inenten. Om ook de bewoners van de biblebelt over te halen doet SGP-leider Kees van der Staaij hieraan mee. Daar blijft het niet bij: ook Jaap van Dissel, Marion Koopmans, Ab Osterhaus, Diederik Gommers, Sjaak de Gouw, Ernst Kuipers en Maurice de Hond stropen voor de camera’s hun mouw op en laten zich de coronaprik toedienen. Tenslotte zijn ook Famke Louise en Doutzen Kroes van de partij.  Kortom, iedereen die er in deze coronatijd toe doet, laat zich filmen, terwijl hij of zij geprikt wordt.

Na twee weken week zien we ze nog een keer om te vertellen welke bijwerkingen ze al dan niet gehad hebben. Wie dan nog twijfelt, moet het zelf maar weten. Die moet voor de rest van zijn of haar leven gewoon in quarantaine.

De bedoeling van die prik is namelijk dat ik weer gewoon overal heen mag en durf, dat ik niet langer als een schaduw van mezelf door het leven sluip om toch maar geen corona op te lopen.

Foto boven: ALFONSO CEREZO/PIXABAY