BILTHOVEN – Het dodental van de ongekende uitbraak van het ‘nieuwe’ coronavirus in Nederland is nu de 100 gepasseerd. Sinds gisteren zijn in de afgelopen 24 uur hier 30 mensen overleden aan de coronaziekte Covid-19. Daardoor komt het sterftecijfer daarmee op 106. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. De epidemie toont steeds meer zijn kwaadaardige gezicht.

Er zijn sinds gisteren 534 mensen positief getest op corona, waarmee het totaal op bijna drieduizend (2994) komt. Onder hen zijn volgens het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu te Bilthoven 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

In totaal zijn 643 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 1.012 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (405), Limburg (366) en Noord-Holland (353). Het werkelijke aantal besmettingen met COVID-19 ligt hoger dan het aantal meldingen in deze update, omdat niet meer iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.